Wandelklas

De wandelklas leert honden sociaal gedrag te vertonen naar soortgenoten en netjes, zonder te trekken, met de eigenaar mee te lopen.

 

* Nieuwe honden worden pas toegevoegd na een consult aan huis, de cursus Kalm of de puppycursus.

 

Deelnemers aan de wandelklas krijgen tevens 'huiswerk' mee naar huis. Trekken en/of uitvallen aan de lijn is geen probleem op zich. Reeds in huis ga je met de hond aan de slag om meer duidelijkheid en structuur aan te brengen. De wijze waarop je de riem pakt, de hond aanlijnt en de deur uitgaat heeft immens veel invloed op het verloop van de wandeling.

 

De wandelklassen vinden plaats op een vooraf aangegeven terrein. Reeds bij het uit de auto halen zorgen we ervoor dat de hond kalm is en rustig uitstapt. Tevens zorgen we ervoor dat de honden aangelijnd niet direct lijfelijk contact met elkaar hebben maar nemen we 'gepaste' afstand. Er zullen honden bij zijn die een kort lontje hebben naar andere honden toe, die angstig zijn, die gereserveerd zijn naar vreemde mensen of eerst wat moeten wennen in een vreemde omgeving.

 

We willen al deze honden en baasjes de kans geven zich in de groep thuis te voelen. We gaan dan ook starten met een groep waarin zich weinig probleemgevallen bevinden. Na verloop van tijd kunnen er nieuwe honden toegevoegd worden.

 

Tijdens de groepswandeling, waarbij de hond netjes en kalm naast je loopt, creëren we een rustige en veilige omgeving voor alle honden en baasjes.