Socialisatieklas

Speciale klas waarbij de honden in een afgesloten terrein loslopen en interactie met elkaar mogen hebben. Deze interacties worden wel door mij gecontroleerd en begrensd waardoor honden goede keuzes gaan maken. De baasjes lopen hierbij in een cirkel mee waardoor er geen opstoppingen ontstaan die weer verkeerde reacties van de honden uitlokken. 

 

Hieronder een paar filmpjes hoe het er dan uitziet.

 

Doel

Doel is dat de honden sociaal gedrag naar elkaar vertonen.

 

Ze leren elkaar te verdragen en andere keuzes te maken zoals; wegkijken, weglopen, in een boogje lopen, niet te intens aan een andere hond snuffelen, op de grond gaan snuffelen in plaats van agressie te vertonen of de aanval in te gaan.

 

 


Meedoen

Om mee te mogen doen met deze klas moet je eerst een cursus bij Hondsociaal doorlopen hebben.

 

Honden die de puppycursus hebben doorlopen of al een tijd met de wandelklas meedraaien kunnen hier ook meedoen.

 

We hebben twee groepen: een aparte groep voor pups en kleine honden en een groep voor grote honden.

 

 


Uitleg

Bij deze losloop groep lopen de honden in een afgesloten ruimte, eerst aangelijnd en daarna los. De baasjes blijven niet stilstaan maar blijven in een cirkel lopen. Hierdoor ontstaan er geen 'hangplekken' en mogelijke verkeerde reacties.

 

De honden wordt geleerd dat interactie en spelen prima is maar dat 'jagen' en 'ruzie zoeken' niet gewenst is. Ook te opdringerig gedrag naar de meer angstige honden wordt afgeremd. Hierdoor ontstaat er na verloop van tijd een rustige en stabiele groep waarin de honden zichzelf kunnen zijn, mogen rennen en spelen en zich toch allemaal veilig voelen.

 

Greet heeft in Maart 2017 in Ierland een 3 daagse training gevolgd van Jason Vasconi die in Amerika grote groepen socialisatie klassen heeft.

 

In Nederland opgezet door Anja Reinhard van Bureau Hond en overgenomen door Peer Peters van https://www.facebook.com/underdogsmind/.