Losloopgroep

Speciale groep waarbij de honden in een afgesloten terrein loslopen en interactie met elkaar mogen hebben. Deze interacties worden wel door mij gecontroleerd en begrensd waardoor honden goede keuzes gaan maken. De baasjes lopen hierbij in een cirkel mee waardoor er geen opstoppingen ontstaan die weer verkeerde reacties van de honden uitlokken. 

 

Hieronder een paar filmpjes hoe het er dan uitziet.

 

Doel

Doel is dat de honden sociaal gedrag naar elkaar vertonen.

 

Ze leren elkaar te verdragen en andere keuzes te maken zoals; wegkijken, weglopen, in een boogje lopen, niet te intens aan een andere hond snuffelen, op de grond gaan snuffelen in plaats van agressie te vertonen of de aanval in te gaan.

 

 


Meedoen

Om mee te mogen doen met deze klas wil ik graag eerst het een en ander van de hond weten. Ras, leeftijd, is hij sociaal naar andere honden, bang of juist snel geïrriteerd.

 

Nieuwe honden neem ik eerst zelf mee aan de (lange) lijn, de groep in. Ik beoordeel dan hoe de hond reageert en of hij ontvankelijk is voor een correctie mocht dat nodig zijn. Het baasje loopt dan al gewoon in de cirkel mee. Ik beslis zelf of en wanneer de hond los mag. Veiligheid staat bij ons boven alles! 

 

Jonge honden van ca. 5-6 maanden zijn welkom doch zij starten een kwartier later. Ook kan het zijn dat ik besluit de jonge honden eerder te laten stoppen.

 

Loopse teven kunnen uiteraard tijdelijk niet meedoen. Reuen die nog intact zijn zullen scherp in de gaten worden gehouden. Bij twijfel of een reu past in de groep moet ik misschien de keuze maken deze hond niet toe te laten.

 

 


Uitleg

Bij deze losloop groep lopen de honden in een afgesloten ruimte, eerst aangelijnd en daarna los. De baasjes blijven niet stilstaan maar blijven in een cirkel lopen. Hierdoor ontstaan er geen 'hangplekken' en mogelijke verkeerde reacties.

 

De honden wordt geleerd dat interactie en spelen prima is maar dat 'jagen' en 'ruzie zoeken' niet gewenst is. Ook te opdringerig gedrag naar de meer angstige honden wordt afgeremd. Hierdoor ontstaat er na verloop van tijd een rustige en stabiele groep waarin de honden zichzelf kunnen zijn, mogen rennen en spelen en zich toch allemaal veilig voelen.

 

Greet heeft in Maart 2017 in Ierland een 3 daagse training gevolgd van Jason Vasconi die in Amerika grote groepen socialisatie klassen heeft. >> filmpje <<